Sommerferie på elcykel

Duften af natur

Sidde i skovbrynet og nyde en øl eller en kop kaffe, sammen med den medbragte madpakke. Mærke duften af frisk græs og urter, og se bier og biller vimse rundt. Og måske tage en lille blunder. Hvornår har vi egentlig sidst oplevet det – den fred og idyl der kan være ude på landet, især når vejret arter sig fra sin gode side.

Slip for det sure

Elcyklen hæver cykelferien op til nye højder, fordi du får alle fordelene ved at cykle, og slipper for en stor del af ulemperne. Selv om du ikke er vant til at cykle, bliver det en leg at cykle med bagage op og ned ad bakker.

Vinden er ikke længere en ulempe, og du kan kun nyde alle fordelene. Det kræver dog lidt mere planlægning, fordi der skal strøm til opladning af cyklen, når det er nødvendigt. Hvis batteriet er lille, er det måske ikke nok at lade på overnatningsstedet. Derfor kan det være nødvendigt at finde en stikkontakt i en pause midt på dagen.

Facebook er din ven. Gå ind på de lokale bysider, og spør’ om lademuligheder i det lokale. De kan også være et godt sted at finde overnatningsmuligheder Der tilbydes idag ofte ladestik til elcykler på turistatraktioner og kirker. Det kan man Google sig til i lokalområderne.

Cykelvenlige Vejkirker

Kirkefondet udgiver en brochure med cykelvenlige vejkirker. i 2020 er der næsten 200 cykelvenlige kirker med i brochuren. Der vil være et sted, hvor man må stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske, og der vil være en cykelpumpe til rådighed. Som noget nyt i år er der også kommet cykelvenlige vejkirker, der har et elstik, så man kan få opladet sin elcykel. Disse kirker har fået et specielt symbol, og der er ca. 25 af disse kirker rundt om landet.

Jamen, hvad med børnene?

De vil elske det, især hvis der i planlægningen tages behørig hensyn til dem.

Winther Superbe 1 Mat Rød
Winther Superbe 1 Mat Rød

Udstyr til børnefamilie:
2 elcykler
Børne trailer
Bagagetrailer
Vanddunk
Evt. telt
resten finder du hjemme i gemmerne.

Cykler og trailere kan evt. indgå i den daglige nødvendige transport efter ferien.

rooms
rooms

På de lokale turistforeningssider finder du mange forskellige overnatnings muligheder som er velegnet til cykelturister

Naturpladser

overnatning i naturen
Bogen “Overnatning i det fri” hjælper dig med at finde frem til mere end 1000 telt- og naturlejrpladser i Danmark, som Friluftsrådet i samarbejde med en række organisationer har taget initiativ til. Det koster højst 30 kr. pr person at overnatte på pladserne, og mange steder er det helt gratis. De fleste pladser er private. He bor du især hos landmænd, der gerne vier gården og husdyrene frem. Der er også pladser på højskoler og efterskoler, der har tradition for åbenhed, og en række offentlige pladser langs cykelruter, vandreruter og kanoruter. Vil du dybt ind i skoven, så er det Naturstyrelsens pladser, du skal søge imod.